Friday, January 7, 2011

kerje..kerje..kerje


wakaka....
hey u ollsss....
upss..

mesti pelik kan .
ye r 
makin tue, makin ler rabun
wakaka

jap2..
zooommmmmm sket kat tag tuh
tu haa ..
STAFF..??
hamek kau, aku keje ngn saper la eyh

jom kite g SOOOOOGOOO...!!
WAKAKA...

caner laa aku ley tpker nak keje eyk..huhuu
sogo lak tuh..

hurmm
mule2 izzatul r ajak kteorg
kakak die keje situ..
kiteorg pon hikut ew lew..
plan ingt nak cari jerr or try tnye kot2 kteorg nie lyak dpt keje..
ok laa, parents pon kasi..
dorang ingat kite x d harapan kot..

ok2..
hari jumaat 12 nov
kiteorg pon tros kan laa plan kteorg tuh..
dtg2 cri kakak atul lu.. 
tunggu laa kat m.a.c tuh
berejam2 kteorg tunggu kot..
ye la, kakak die keje bhgian kastemer servis 
mane ley sesenang tggl an kastemer..
lagi2 sooogooo..
kastemer mcm2 hal..
hehe

lpas kakak die dtg,dier tnjuk kan direction tuk g opiss tu
kteorg pon mcm org x besala kne intebiu lu ngn mak cik guard tuh..
call2 org atas , last2 diaorg nak yg betol2 da f4, i mean, 16 thn 
kiteorg sume dpt , xcept fyda.. padahal bday die lgi 2 minggu jerrr...
cyan fyda..time tu aku rase curm serbe sala jer, patutunye aku pon x ya join
coz aku last minute ckp nk join, lau x fyda ade geng..
tpi aku nk try lu intebiu tuh..
pas fyda da bla jalan2, kteorg pon bla dgn memakai pass "interview"
malu kot naik lif sume pndg jer..huahaha

time intebiu..
tunggu kat receptionist tu sambil isi form nak keje
nak tegelak tuh, dlm form tu en ad soalan karangan ++ math
karangan tu pendek2..yg tang math tu yg x thn..
da r x kasi gune kalkeleter..hampehhhh..
ingat aku nk ikut, ap lg, msg2 kuar en fon , pass2 jawapan lerr..
da r ad soalan peratus2..x suke aku, mcm sekolah rendah..
da abis isi form,akak h.r tuh dtg intebiu kteorg..
 mule2 dgr er laa ap die nak eksplain kat kteorg
last2 die eksplen pasal shift la ap la yg mcm da konfem2 er ktorg dpat
then mmg kteorg dpat keje tuh..!

disebabkan kteorg x der xperience n baru nak cari xperience 
kteorg dpt job PACKER
huh???
ok .. serieslyyy aku pon x tahu menahu kat shopping mall ader "jawatan" nih
ye la, aku g tesco, aku pack sendiri
jusco,,,,,x pasan lak..
ntah
n aku pker nie utk "part- timemer" jer
rupenyer ader juge yg da expert lam bab pack-mengepack nih.
huahaa..
cam x real jer keje bthn2 sebagai packer tu kan, at least jdi r cashier
tapi sebenar benar nye, packer lagi best drpde cashier..
yelaa
kot2 tegabra tetiber, short lak kan..da kene byr.. huhuhu
jgn mara eyh staff2 kat sne..
xspecially cashier n packer..

18 NOV
start keje
wahhhhh
berbaju puteh semue...
btw , uniform sume baru beli semalam tuh
senawang marii...
nge nge nge
hurm ..first day nih aku malas r nak citer koz myda da cite kan kt blog kteorg
cume yg paling x bley bla nye
kteorg reramai jalan g banggunan kwsp
utk ap?
utk buat akaun ler derrr...(ayt mimi,pnjm jap)
best tuh 16 thn da ad 'epf'
pastu akak tu tgor kteorg suh pkai lipsetick+make up sket..
ngengenge...

so nak ceriter rutin kteorg nih..
pagi2 dtg 
handprint, x men r punch2 card nih en
kene g declare dulu.. utk ap?
ye ler kte kn keje bhgian cashier service 
takut2 ader penyelewengan ker wat projek hamek duet ke kebas duet ker..
tu lerr tujuan nyer...
x phm jgark..
k2, kte g declare brape duet yg kite ader waktu tuh
then balik pon kne declare braper balance 
kalau laa kot2 korang g cucuk ker,org byo utang ke ,korang kene redeclare taw..
ceh2 aku ni cite mcm cite kt org bru keje lak..
pnjang lebauu yee..


then g dgr briefing 
sumer kumpul= packer ngn cashier je ler
beratur n kene ad buku nota taw..
tapi aku x pnting pon ,cashier jer
nak wat per , aku pgng jer buku tu
n mule2 tuu, sesaper yg x der buku nota kne bayo limeposen
da mcm kat sekolah lak kan

lepas dgr briefing, cashier dpt kaunter , packer dpt floor
first day aritu,actually half day
aku dapat dkt men's(mens connection)..
perghhh ..barang dorang memahal giler...
then yg btol2 fes day keje complete
aku kat baby(children's world)...
wooo..comel2 giler brg2 baby... suke sangat..

lpas da dpt kaunter , amek kain ,lap kaunter sume 
standby(paling x le bla nih dohhh) 5 mnt sebelom sogo bkak kne stndby
lpas abis lagu kne tunduk 
tujuan nye nak welcome kastemer lerr..
pastu lipat plastik keyyy...
rindu aku kat plastik2 tuhh
huk..huk..

waktu rehat camner ..
haaa
kiteorg ad mse2 nye
1st  =11-12
2nd=12-1 
3rd=1-2
b shift=pkul 3-4
sape yg full time ad tea break taw..
4-430
430-5
port2 kiteorg..
mule2 aku bwk bekal jerr...
dorang lak mkn kat food court tngkt 6
da lame2 tuh aku dedengar pantry kteorg best..
ade machine air ler,aircond ler pendek kate perfect ler...
so aku pon ajak lar dorang mkn kt pantry tuh an
time tu aku ngn myda 
pnye cari  cari dan cari .. sampai ler..
mak eyhhhhhhhh
sejuuuuukkkkkkkk glerr..
dok lelame situ bole mati beku taw...
x caye pegi lerrr...
da la  besar, x ramai org plak tuhh 
best laa..
lepas tuh aku pon bwk ler, angkut ler yg len2 g pantry tu lak en
sume nak rase kesejukkan nyeee, x caye aku ckp



haa..
tgok ler 2 eko nih da boring da mkn nasi grg ayemm jerr
n da boring asyik mkn kt situ jer..
ish.. ap nih bekal aku pon nyibuk interprem
n lagi satu
ni gambo betol taw
dorang pon x twu aku amek gambo nih..
mamposss aku....
hak2


then time balik...
stndby lagi
da declare sume trun bwh handprint
sebelom tu  ad spot check luu
then jalan reramai nek tren
then tunggu ayh aku 
then balik tido lerr

btw, thnks sogo da bg aku best+bad xperience
tpi mesti laa best lagi bnyk..
thnks kat leader2, akk2 abg2 cashier, packer2 len...
org yg aku tulis name kat bwh nih,org yg sangt2 best n aku akn ingt dorang..
mule ngn g floor
BEAUTY ARCADE
kak ema
wan
lee
labansi
kak mani
x twu nape, tpi floor ni je laki yg best, pompuan sume sombong

LADIES GALLERY
kak suzanna
kak odah
kak maini
kak mogana 
kak yena 
kan yeny
n kak najwa...
dorang sume mmg giler2 doh

MENS CONNECTION
kak rahida
kak suriana 
kak murni
x kenal ramai sangat koz x lame kat situ 3 kali jer..

HOME CENTRE
mithun
kak shahida
way
kak nani
tu jer kot, koz floor nih sket jer kaunter nye..

CHILDREN'S WORLD
kak sayani
kak zarrina 
kak azlina 
kak maizura
monica
man
kak ssilla
kak ain azimah
ramai r.. paling suke floor nih koz paling banyak kali kat sini..

LIVING ZONE
kak jamilah
kak arianti
mior 
sape lagi eyk.. 2 kali jer kat sini

LEADER
ni sume leader yg pernah jge aku..
mak aji
kak rosnah
kak seha
pok din
kak noriz 
kak barry
thina
chandra
pathma
helen
jothi
yap
nasir
kiram
kak yenita
julinah 
jueliana

x lupe gak kat daus n kak as yg da angkut n buli  aku ngn atul kt stor tgkt 7
kak ani yg garang gler, kak ina yg suke wat muke ketat
kak hera manager kteorg...

THNX SUME..
senanye bnyak lg cite pasal keje nih tpi, korang yg bace t mesti peneng
k daaaa
jgn lupe member day 14-15 nih
murah2 gler...
jom pergi soooooogooooooo.....!!!!!!